De genezing
Door: Eline
Blijf op de hoogte en volg Eline Jessica
24 November 2020 | Spanje, Albinyana
Een van de boeken die ik gelezen heb is de driedelige serie over Christina von Dreien. Christina omschrijft niet alleen de wereld maar zelfs het hele universum op de meest holistische manier. Ik zou het hele boek hier kunnen kopieren en plakken omdat ik alles zo boeiend vind. Maar laat ik me beperken tot een citaat waarin ze ziekte, gezondheid, heling en zelfheling omschrijft.
"Het eerste energielichaam is het etherische lichaam. Deze laag geeft precies aan hoe ons fysieke lichaam het nu doet, vanwege zijn directe subtiele verbinding met het lichaam. Als er iets gebeurt op fysiek niveau, dan gebeurt het ook op etherisch niveau en vice versa. Hierdoor kun je ziekten in het etherische lichaam herkennen voordat ze zich fysiek manifesteren. En als er iets mis is in het fysieke lichaam, dan zie je het onmiddellijk in het etherische lichaam. Daarom, als de genezing voltooid moet zijn, moet altijd plaatsvinden in zowel het fysieke als het etherische lichaam. Als iemand bijvoorbeeld zijn voet heeft gebroken, kan alles op het fysieke gebied binnen een paar weken worden gespalkt en komt het goed, maar het etherische lichaam rond de voet zal nog steeds gebroken zijn. Dit komt omdat het etherische lichaam ook op het energieniveau rechtgetrokken moet worden. De betrokken ziel neemt dan deze 'gebroken etherische voet' mee in elke incarnatie totdat hij op een bepaald punt ook weer recht wordt.”
Ik herkende het direct. Christina heeft hele simpele verklaringen voor ongebruikelijke gebeurtenissen in mijn leven en nu snap ik waarom een gezondheidsprobleem na genezing een zwakke plek blijven. Later legt ze uit hoe we onszelf kunnen helen. Hoe dan? Vraag het*.
Een van die ongebruikelijke gebeurtenissen was in de lange jaren na mijn hersenschudding. Intense, langdurige periodes van hoofdpijn. Net na de impact zei Elke tegen mij “neem goed rust, ik heb 2 jaar hoofdpijn gehad.” Ik raakte toen in paniek van het idee alleen al om me nog 2 jaar zo te voelen. En jaren later dacht ik.... wat een mazzel had Elke dat het na 2 jaar over was. Tot Tim en ik vrijwilligerswerk deden in Australie, bij Angie en Leon. Op een ochtend werd ik wakker in wat voelde als een nieuwe fase van hoofdpijn. Toen ik dat Angie bij het ontbijt vertelde zei ze resoluut; vertel het universum dat je de hoofdpijn niet meer nodig hebt. Dat heb ik gedaan en de hoofdpijn is nooit meer teruggekomen.
Terug naar nu. Op zich ben ik heel gezond op een detail na. Die voedselallergieen. Ook al ben ik dik tevreden met hoe kort mijn beperkingenlijst is (in vergelijking met wat het vroeger was), het blijft lastig en ik kan er goed ziek van worden. Tijd om die aan te pakken. Met inspiratie van Christina en met Luz (de lokale acupuncturiste) als coach ben ik aan de slag gegaan. Inmiddels hoef ik me geen zorgen meer te maken over koemelk in het eten. Het lijkt een wonder, maar eigenlijk is het gewoon heel logisch.
*niet precies zo simpel, maar voor zo'n 95% dekt dit wel de boodschap