een belangrijke dag - Reisverslag uit Caseres, Spanje van Eline Jessica Hoeven - WaarBenJij.nu een belangrijke dag - Reisverslag uit Caseres, Spanje van Eline Jessica Hoeven - WaarBenJij.nu

een belangrijke dag

Door: Eline

Blijf op de hoogte en volg Eline Jessica

22 Augustus 2020 | Spanje, Caseres

Vandaag is het 22 augustus. Een speciale dag dit jaar, want vandaag is het Earth Overshoot Day. Vandaag hebben we, mondiaal gezien, alle grondstoffen gebruikt die de aarde ons in een jaar kan leveren. Vanaf vandaag plegen we roofbouw op de planeet en dat blijven we doen, elke dag, tot 1 januari 2021. Dit maakt het heel inzichtelijk hoe destructief we met de planeet omgaan.

Het is ook een dag voor reflectie. Met behulp van het permacultuurprinipe 'kleine en langzame oplossingen'. Wat had ik anders kunnen doen om mijn druk op de planeet te verminderen? Wanneer heb ik de auto gepakt wanneer ik ook met de fiets had kunnen gaan, wat heb ik gekocht wat ik eigenlijk niet nodig had? Waar kan ik in mijn levensstijl winst behalen, wat zijn mijn goede voornemens? En welke goede keuzes heb ik gemaakt afgelopen jaar?

Wat zijn die van jullie?

• 22 Augustus 2020 - 21:37

Gabie :

Ik ben hier altijd graag mee bezig! :-) om m'n voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Nu dit jaar zie je ook heel goed wat voor effect 't coronavirus gehad heeft. De datum ligt gewoon bijna een jaar later dan vorig jaar. Dat is in ieder geval een stap in de goede richting wat we dan met z'n allen deze keer gedaan hebben. Hopelijk houden de meeste mensen dit nu een beetje vast en kunnen we het wat doorzetten met z'n allen. Op, naar een groenere en duurzamere wereld, yeah!