#12 creativily use and respond to change
Door: Eline
Blijf op de hoogte en volg Eline Jessica
15 December 2019 | Spanje, Burgos
Dat laatste overkwam ons vandaag. Al een paar dagen kom ik steeds dezelfde mensen tegen en vandaag, in de stad Burgos troffen we een herberg zonder keuken. Niet eens een koelkast. Wel een magnetron. "Ik heb net eieren en een lap vléés gekocht..." zucht een van de pelgrims.
Waar ingespeeld moet worden op verandering en creativiteit gevraagd word, kom ik tot leven. Het beste maken met wat we wel hebben. Zo heb ik vanavond mijn eerste magnetronmaaltijd gekookt. Het ging als volgt.
Doe een ei in een glas, roer er wat zout door heen en 2 minuten in de magnetron. Resultaat; best eetbaar! Vervolgens het vlees in blokjes gesneden en in een halfvol glas met water, olijfolie, zout, bouillonblok, sojasaus en rozemarijn (onderweg geplukt) in de magnetron. De smaakmakers heb ik in kleinverpakkingen mee en daarmee kan ik elke maaltijd in iets eetbaars omtoveren.
Na 3 glazen met vlees heb ik 2 glazen met water in de magnetron opgewarmd. Daarna nog een glas met 2 eieren. Het warme water en de vleesjus maakte met instant aardappelpoeder een smakelijke puree met blokjes vlees en een roerei ernaast.
Het eten hebben we gedeeld. Het zag er niet zo knap uit maar het smaakte fantastisch. En ik ben op en top trots. Het had niet beter uit kunnen pakken.
16 December 2019 - 20:35
Ilse: