Dansen op straat in Barcelona
Door: Eline
Blijf op de hoogte en volg Eline Jessica
20 Oktober 2019 | Spanje, Vilafranca del Penedès
De dagen dat ik in Barcelona was, heb ik geen enkel protest gezien. Wel heel, heel veel politie. In heel Catalonië zijn protesten. Vrienden van mij hebben mee gedaan, families met kinderen ook. De Catalanen zijn talrijk maar vreedzaam (op de onvermijdelijke rotte appel na natuurlijk..). De politie is corrupt en alles behalve vreedzaam. De media heeft een grote sensatielust. Het maakt me verdrietig dat dat de mensen zijn die ons zouden moeten beschermen en informeren.
Dus protesteren de Catalanen. Ze willen vrijheid en democratie. Niet per definitie onafhankelijkheid. Men wil gezien en gehoord worden. Maar dat is duidelijk teveel gevraagd voor een corrupte regering met leiders die alleen maar meer en meer macht lijken te willen.
Voeg hier een sausje 'media' bij en je hebt een compleet vertekend beeld van wat er in Barcelona gebeurd. Ik heb de metro genomen. Ben in het stadscentrum geweest. Kinderen spelen buiten. Toeristen maken foto's. Terwijl een blok verderop een groepje demonstranten danst voor de politie (whatsapp me voor het hilarische filmpje!). De wereld draait door.
Geloof niet alles wat de media zegt. En pas op voor het ruspje-nooit-genoeg virus. Het is erg besmettelijk en als je het eenmaal hebt verslavend ook. Laten we delen wat we hebben, dan is er genoeg voor iedereen.
Ps ik zit nu in de trein onderweg richting Pamplona voor mijn wandelplannen 2.0!