De wind wint - Reisverslag uit Caseres, Spanje van Eline Jessica Hoeven - WaarBenJij.nu De wind wint - Reisverslag uit Caseres, Spanje van Eline Jessica Hoeven - WaarBenJij.nu

De wind wint

Door: Eline

Blijf op de hoogte en volg Eline Jessica

20 Juni 2018 | Spanje, Caseres

Soms waait het. En soms waait het heel erg. De wind stak overdag op. In steeds hoger tempo probeerde ik te redden wat er te redden viel. Verzwaarde de scheerlijnen van de grote tent met wcpotten en wastafels. Steeds grotere stenen. Geen succes. De glazen deur die los in het huis staat was net zo'n probleem. Kasten ervoor geschoven, verzwaren. Maar de wind die wint. Na uren besloten om de grote tent plat te leggen. De wcpot op het doek in de hoop dat de hele boel niet wegwaait.

En toen werd het nacht. Bij het opzetten van mijn kleine tentje was het enige criteria zichtbaarheid vanaf de weg. Ik was me er toen al heel erg van bewust dat wind, zon en regen mijn leven in de tent erg onaangenaam zouden kunnen gaan maken. En zo geschiedde.

Het werd donker en dapper vouwde ik me in mijn tent. Luisterend naar de wind, de kracht van de natuur. Het is fantastisch om de wind aan te horen komen. De richting in te schatten. Tot de natuur besloot om er een schepje bovenop te doen. De wind was zo luid dat het leek alsof er een trein van de heuvel gedenderd kwam... hoor hem naderen. ... om met verpletterende kracht op mijn tentje te knallen. Alles klapperde. Wanhopig bedacht ik me hoe ik de gewichtverdeling in de tent kon verbeteren om te voorkomen dat ik met tent en al de lucht in zou gaan. Gevolgd door een vals veilig gevoel van "muren" en een "dak" en "ga toch slapen". Maar ik sliep niet. En de wind stopte niet. Ik overwoog mijn opties. Blijven liggen... Haringen checken... naar het stevige stenen huis lopen ...

Maar nee. Ik ben hier omdat ik dichter bij de natuur wil zijn.De elementen in volle kracht wil voelen. Nou dan. Dit is het. Waar ben ik precies bang voor en wat is mijn risico management. Conclusie: dat was een snelle anayse. het valt best mee. Ik ben niet in gevaar.

Desondanks was ik verrast dat het licht werd. De wind nog krachtig maar niet meer zo erg als snachts. Ook deze nacht is aan een eind gekomen. Het duurde twee dagen voordat de wind eindelijk ging liggen. In de regio heeft het voor veel problemen gezorgd. Mijn kleine tentje heeft het gehouden (en de haringen en de scheerlijnen ook!) . Ik heb het gehouden. Wow.

• 20 Juni 2018 - 17:33

Tim:

Zie de wind waait door de bomen...heerlijk avondje

• 20 Juni 2018 - 20:53

Pa:

leuk wedstrijdje gedaan met de wind. wie geeft het als eerste op.
    mooi ontdekt dat je grens verder ligt dan jij dacht.

uit ervaring kan ik vertellen dat het niet leuk wakker worden is, als je tent in de rivierbedding blijkt te staan.

• 21 Juni 2018 - 05:52

Elly:

Ik denk dat als je later zou besluiten om boeken te gaan schrijven over al je belevenissen, je dit verhaal zeker gaat vermelden!!