Nooit te vroeg juichen.. maar wel nog een filmpje
Door: Eline
Blijf op de hoogte en volg Eline Jessica
14 September 2011 | Australië, Tambo
We hebben de quad volgetankt, de honden opgesloten. De gps gepakt (die wordt gebruikt als walkie talkie hier), de watertank die gebruikt wordt om te blussen gevuld en met een paar aanstekers op zak zijn we op pad gegaan.
Maar die quad heb ik nog nooit voor grote afstanden gebruikt dus dit was de eerste keer. En na 10 km werd ie verdacht warm en begon ie verdacht te roken...
Ding stilgezet en daar stonden we. Gelukkig bleek de rook mee te vallen en leek het gewoon motor-warmte te zijn. Toen ook nog in beeld kwam dat de olie niet oké was terwijl we die net gecheckt hadden (en toen was ie wel oké) zijn we omgedraaid en naar huis gereden. De buren waren er al en die hebben veel meer ervaring met branden blussen dan wij. Ja, wat kunnen wij doen... Later hebben we nog contact met ze gehad en ze hadden de brand vrij gemakkelijk onder controle. Waar het precies was en hoe groot het is/was dat weet ik niet. Het was in ieder geval heel ver weg, ik gok 20 - 25 km.
Terug op de boerderij ben ik weer verder mijn boekje gaan lezen. Tja. Zo maak je nog eens wat mee he....
Maar om eens leuk en vooral niet al te droog af te sluiten hier het volgende filmpje; Australië deel 3!!!
14 September 2011 - 09:59
Daantje:
ooh ik hoop dat het goed komt!
Veel plezier op je boerderij!
xx Daan. -
14 September 2011 - 10:28
Nina:
Hopelijk komt het goed met al die branden. Erg leuk filmpje weer, wist niet dat bloedzuigers zo groovy waren:P
14 September 2011 - 10:54
Stanita:
Was weer een erg leuk filmpje. Nog proficiat. Origineel kado ook. Succes met de branden. Op tijd gaan rennen hoor! -
14 September 2011 - 11:10
Jan:
Gelukkig was de brand makkelijk onder controle.
Hoe onstaat zo'n brand? Door warmgelopen quads? -
14 September 2011 - 11:33
Tante Loes:
Net een film die wordt afgedraaid: je zit rustig te lezen en dan ineens die brand en daarna pak je je boek weer op. Het komt mij bekend voor. Wij waren eens bij vrienden en ineens was er schoorsteenbrand... de brandweer komt en is de baas in huis, blust en vertrekt ... tafels en stoelen terug gezet en ... het gesprek weer opgepakt. Het is al meer dan twintig jaar geleden, maar die vreemde ervaring vergeet je nooit. Zelfs de altijd zo waakse hond lag stil in een hoekje naar die vreemd uitgedoste indringers te kijken.
Wel stoer hoor dat jullie er met de quad op af zijn gegaan.
Hopelijk zijn er op de boerderij geen bloedzuigers... brrr bah!
Tot je volgende verhaal.
oom Lennart en tante Loes -
14 September 2011 - 18:59
Anita:
Jeetje -
17 September 2011 - 08:30
Hans En Olga:
We hadden de eerste stukjes van je australie avontuur een paar weken geleden gelezen en toen is het er een paar weken niet meer van gekomen. Vandaag (zaterdag) even bijlezen dacht ik, maar dat even werd iets langer. Wat leuk om jou verhalen te lezen Eline, echt te gek zoals je over Australie vertelt. Het begint bij ons weer te kriebelen, we willen terug!!!! Vanmiddag gaan we nog even je filmpjes bekijken.
Groetjes. -
19 September 2011 - 17:04
Jorik:
Zoooo eey wat een natuur geweld in dat filmpje zeg! echt super tof!