Met de trein naar Kuranda
Door: Eline
Blijf op de hoogte en volg Eline Jessica
07 September 2011 | Australië, Cairns
In Kuranda hebben we behalve het toeristische centrum ook de vlindertuin gezien. Alle vlinders die hier leven zaten daar, hele mooie gekleurde, en zoveel… echt schitterend om te zien, we hebben ons heel erg vermaakt daar. Tot onze stomme verbazing was om 4 uur alles dicht, inclusief de restaurantjes. Helemaal niks meer! Het zal wel komen omdat om half 4 de laatste trein terug naar Cairns ging, en bijna alle mensen daar dagjesmensen zijn en uitgerekend wij langer wilde blijven?!! Dus we zijn ook maar terug naar het hostel gegaan over een verlaten stuk spoor langs de rivier. Het hostel heeft een zwembad dus daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Eten gemaakt. En dan? Hier zitten we dan.. geen internet, ergens in het regenwoud… al het gezelschap wat we hebben is de laptop en de muziek maar daar wordt je verdacht snel slaperig van. Dus daar gaan we maar aan toegeven denk ik…. En vroeg opstaan hoeft ook al niet want om half 11 komt de eerste trein pas aan en dan begint het leven hier weer een beetje op gang te komen. Weird…`
7 september 2011, half 6 ’s middags. In de Mac! Want hier is gratis internet. We zijn weer terug in Cairns met een bus die om precies te zijn het tiende kostte als wat de trein naar Kuranda toe gekost heeft. Kuranda was echt schitterend. Vandaag zijn we naar de rainforestation geweest waar Aboriginals (of zoals wij denken dat het is; nageslacht van Aboriginals verkleed als Aboriginals) ons speerwerpen lieten zien, met een didjeridoo een kangaroe nadeden en dat mochten wij natuurlijk ook even proberen, we een spoedcursus boemerang werpen gehad hebben wat zowel Miertje als mij verdacht goed afging en ten slotte een show met Aboriginal dansen wat Mier natuurlijk ook even op het podium geprobeerd heeft. Heel leuk om eens gezien/gedaan te hebben! De rest van de dag hebben we door Kuranda geslenterd, echte Autralische pie gegeten en een ijsje gescoord want het was weer warm. Halverwege de middag zijn we over de spoorlijn teruggelopen naar ons hostel om de tassen op te halen en vervolgens de bus terug naar Cairns te nemen. En daar zijn we nu weer! We hebben een ander hostel met een tweepersoons kamer voor ons (wat nog steeds 10 dollar per persoon goedkoper is dan een 6 persoons kamer in Brisbane!) dus nu kunnen we lekker veilig onze spulletjes achterlaten en we zitten ook nog eens vlakbij het centrum dus we zijn weer helemaal gelukkig! Morgen gaan we een dag het rif op om te snorkelen. Ik ben heel benieuwd, heb er heel veel zin in!!!
07 September 2011 - 08:43
Ilse:
Die vlindertuin! Hopelijk heb je ook wat foto's van de vlinders gemaakt, ben benieuwd! :D -
07 September 2011 - 10:06
Tante Loes:
Weer een mooi verhaal Eline, bedankt. Die treinreis zou ook wat voor ons zijn! Wie weet... Dit jaar komen we niet veel verder dan ons eigen hof, het is niet anders.
Groetjes van oom Lennart en tante Loes
08 September 2011 - 15:32
Jorik:
Soo what een belevingen weer, heb jij ook de aapjes dans gedaan :D?
Grt jorik