Andere rechts!
Door: Eline
Blijf op de hoogte en volg Eline Jessica
05 September 2011 | Australië, Cairns
5 september 2011, 19:40 in het hostel. Gisteren was het verhaaltje wat kort door 1) zere vingers 2) slecht internet waardoor ik 3x hetzelfde stukje opnieuw getypt heb en 3) gedonder in het hostel. De eerste twee punten spreken voor zich en het derde punt wil ik het liefst snel vergeten. Ik schrijf het hier op dan weet iedereen het en dan hoeven we het er nooit meer over te hebben.
Gisterenavond kwamen we na onze schitterende dag in het regenwoud terug in het hostel. Het hostel geeft elke dag tussen 7 en 8 gratis eten, onze tour was eigenlijk tot 8 uur maar tot ons groot geluk werden we net voor 8 uur gedropt waardoor we nog konden eten. Hoera! Dat viel tegen want het was zondag en zondag is er ’s middags een barbecue en ’s avonds geen warme maaltijd. No worries, we hadden nog pakjes eten op de kamer. Van die gedroogde pasta-met-saus waar je alleen wat water overheen hoeft te gieten, paar minuten koken en dan heb je een hele maaltijd. Wij naar de kamer, een hostelkamer die we met 4 anderen delen. Daar aangekomen blijkt onze tas met eten verdwenen. WAT?? Veel verder hoefden we niet te kijken want er was veel wat niet pluis was. Mirije’s shampoo was uit de douche verdwenen, een ander kamergenootje had een aangebroken zak chips die op zijn kop teruggezet was in haar boodschappentas en toen nog twee andere meiden later terugkwamen waren hun dure parfum, ipod, medicijnen, sportbh en sierraden verdwenen. 5 mensen die dingen kwijt zijn, en bijna alles hebben we teruggevonden… in de tas van nummer 6. Samen met drugs (wat geheel verboden is in Australië). Gelukkig was ze ook zo dom om haar paspoort achter te laten dus die hebben we naar het management gebracht met de melding wat er gebeurt was.
Wij zijn maar opnieuw eten gaan halen want onze eettas is een van de weinige dingen die niet teruggevonden is… Nummer 6 is niet thuisgekomen ’s nachts maar kwam ’s ochtends, toevallig toen iedereen in de kamer was, spontaan opdagen. En ze had een hele mooie armband om die niet van haar was. Vooral van de twee Poolse meiden kreeg ze de wind van voren, ze heeft haar tas gepakt en is naar de receptie gegaan. Vervolgens kwam de manager van het hostel die het voor haar opnam (??????!!!??). Het was vast allemaal een misverstand, we hadden vast de deur open gelaten en er was iemand binnen gekomen (die al die spullen in haar tas zou stoppen en de laptops laat liggen??) en drugs gebruikte het meisje zeker niet terwijl ze er echt uitzag en reageerde alsof ze knetterstoned was en de hele nacht doorgehaald had. Met het management viel niet te praten dus iedereen heeft per direct zijn spullen gepakt en is gegaan. Ook het beruchte meisje. Mirije en ik bleven achter. Ontzet en boos. Maar we hadden nog een nacht betaald en om dat geld weg te gooien… iedereen was nu weg. Na een middag door de stad slenteren hebben we besloten toch terug te gaan naar het hostel en onze laatste nacht uit te zitten, maar daarna direct te vertrekken. Stom hostel. Het mag in koeienletters op internet: IN CAIRNS BEACHHOUSE WORDT GESTOLEN EN HET MANAGEMENT DOET ER NIKS AAN. Zo, dat is er uit. En nu geen woord er meer over.
Morgen gaan we naar Kuranda! Daar gaat een schitterend stuk spoor naartoe wat we gaan ontdekken. We blijven daar een nachtje slapen, er schijnen daar heel veel leuke dingen te doen te zijn zoals een vlindertuin, een Aboriginal cultuurpark, marktjes en een boottocht. We hebben veel zin om daar naartoe te gaan! Dat wordt dus dinsdag en woensdag. Donderdag gaan we een dag het great barrier reef op om te snorkelen, vrijdag nog een lekker dagje in Cairns en zaterdag naar de rodeo in Ingham. Dat is nog best wel een avontuur om te regelen want Ingham is ongeveer 1 straat en totaal niet toeristisch. Gelukkig gaat er een ochtend- en een avondbus dus we nemen de ochtendbus vanuit Cairns (da’s ongeveer 4,5 uur rijden), de hele dag in Ingham en ’s avonds nemen we de avondbus door naar Townsville. Na een nachtje in ons oude vertrouwde reef lodge hostel gaan we terug naar de farm. Lekker tussen de muizen en de kikkers die wel tussen je spullen zitten, maar er tenminste niet mee aan de wandel gaan…
Vanmiddag hebben we door Cairns geslenterd, een ijsje gegeten en de rest van onze tours voor de komende week geboekt. Vanavond hebben we een sunset cruise gemaakt door de mangroven. Weer een schitterende tocht met tot onze… tja…. Gratis champagne. En we lusten allebei geen champagne. Maar het is gratis dus wij gaan aan de champagne! Hahahaha! Geen krokodillen gespot vanavond. Wel hele mooie regenbogen en mooie natuur…
En oh, nog weer zoiets wat me even van het hart moet. Hoe vaak ik op een dag me rot schrik omdat ik denk dat er een auto zonder bestuurder om de bocht gezeild komt. Duh, ze rijden hier links, dus de bestuurder zit ook aan de andere kant. En dan de keren dat ik de straat over wil steken en dat ik de verkeerde kant op kijk! Echt werkelijk! Ik kan echt niet inschatten waar het verkeer vandaan komt. Doe ik nog zo mijn best om het goed te doen, de auto’s komen altijd van de verkeerde rechts… gelukkig leert Mirije sneller en die is tot nu toe altijd op tijd geweest om mij in mijn kraag te grijpen. Maar oh oh oh… Ook met het rijden van de auto op de boerderij, ik hou constant rechts. Gelukkig is er dan Mirije weer om me eraan te herinneren dat ik aan de andere rechterkant van de weg meot rijden…
We hebben nog steeds geen ruzie gehad! We zijn het ook wel heel erg eens over dingen. Over hoe laat we op willen staan, wat we willen doen en wat niet, wat we uit willen geven. En dat is maar goed ook want volgens een tijdschriftje wat ik mee heb is het beste wat je kan doen als je ruzie hebt gehad op vakantie het goed maken met goede seks….
05 September 2011 - 10:39
Tante Loes:
Hoi Eline,
Mijn moeder zei altijd dat ik niet moest denken dat een boef er anders uitziet dan ikzelf...!
Leuk hoor dat jullie samen zo genieten en Op1Lijn(.nl) zitten. Dat hebben Elma en ik ook altijd, oom Lennart en ik ook, hoor. Een vriendinnenvakantie is wel heel bijzonder zeker als je zoals wij al 55 jaar vriendinnen bent... wij komen nooit uitgepraat en lachen samen wat af. Het verbaast reisgenoten wel eens dat wij elkaar zoveel te vertellen hebben.
Trouwens, je moet woorden zoals 'ruzie' en 'schuld' helemaal niet in jouw woordenboek toelaten, dat maakt het leven een stuk aangenamer, echt waar.
Ondanks de regenvoorspelling hebben we vandaag weer een heerlijk Zeeuws zonnetje, wel een stuk koeler dan gisteren en zaterdag. Dat is niet erg. Morgen schijnt het echt te gaan regenen. We hebben dan ook snel een 'werkdam' laten verwijderen, want de sloot dreigde over de weg verder te gaan en dat is iets wat we absoluut niet willen.
Leuk al die ijsjes! Morgen weer eentje of meer? Veel plezier en tot je volgende verhaal.
Oom Lennart en tante Loes en de snurkende zwarte viervoeter (Ze heeft vannacht weer een muis gevangen en is nu dus erg moe). -
05 September 2011 - 10:51
Tim:
Fantastisch verhaal. Erg interessant ook om de "ruzie" via skype mee te luisteren. Het ging er inderdaad ruig aan toe. Op een moment hoorde ik zelfs "Als ze s'avonds terug was gekomen had ze niet meer geleefd" oei.. ruige Aussies daar!
Veel plezier in Kuranda en bij de Great Barrier Reef!
xxxz -
05 September 2011 - 11:43
Laura:
Oooeeeh...niet alles rozengeur en manenschijn dus :s gelukkig laten jullie daar je rondreiszin niet door verpesten! Ben benieuwd wat je van de rodeo vindt! Misschien nog best ff slikken.. Veel plezier iig!! Groetjesss -
06 September 2011 - 16:48
`remco:
ey meis wat een naaistreek
en maar goed voor tim dat je niet zo de ruzies oplost anders gaat hij nog hele rare dingen denken:P ik hoop je snel weer te zien x remco -
06 September 2011 - 19:10
Anita:
Tjee dat ze niets doen aan een dief als gast.
Veel plezier in Kuranda! dat zal wel lukken als jullie zo op 1 lijn liggen.
Anita -
06 September 2011 - 19:36
Lotte:
Hoi Eline,
Wat een leuk verhaal weer!
Dat links rijden is erg leuk he ;) Dat weet ik nog van Zuid-Afrika. Even wennen!
Ik ben wel echt jaloers op wat je allemaal doet hoor, vooral het great barrier reef wordt volgens mij echt gaaf!
Heel veel plezier nog.
Groetjes Lotte -
06 September 2011 - 20:38
Ilse:
Ik ben eindelijk weer bij met je verhalen!
Heel wat leeswerk, maar ik heb genoten en gelachen!
Leuke dingen gelezen, niet leuke dingen gelezen.
Maar gelukkig meer leuke! Geniet ervan daar! Maar dat zal zeker lukken. Ben énorm jaloers. -
08 September 2011 - 13:05
Claudia:
Het hostel wilde natuurlijk ook niet negatief in de publiciteit, misschien dat ze daarom niks deden. Volgende keer gewoon aangifte doen bij de politie, want zo'n meisje zal nog heel wat backpackers bestelen!
Maar met frisse moed verder!