Rat kat kip - Reisverslag uit Caseres, Spanje van Eline Jessica Hoeven - WaarBenJij.nu Rat kat kip - Reisverslag uit Caseres, Spanje van Eline Jessica Hoeven - WaarBenJij.nu

Rat kat kip

Door: Eline

Blijf op de hoogte en volg Eline Jessica

21 Oktober 2020 | Spanje, Caseres

Ik hou van Boodaville. De ratten ook. Zeker als je een heerlijk warm, droog gebouw 6 maanden leeg laat staan ​met een gat dat groot genoeg is voor ratten (maar geen katten) om het huis binnen te komen. Ik dacht dat de aanwezigheid van mensen hen voldoende zou aanmoedigen om te verhuizen. Ze vonden het inderdaad niet leuk toen ik hun Rattenhoofdkwartier ontmantelde, maar in ons gloednieuwe dak hadden ze nog steeds een veilig huis. Versterking gezocht... We hebben honden geleend. Het stopte de rattenbezoekjes onder het bed 's nachts en hield het kind overdag bezig, maar dat was het dan.

Daarna hebben we een kat geleend. Voorheen zagen de ratten er comfortabel uit en ik had tijd om naar ze te kijken terwijl zij op hun beurt de tijd namen om mij te bestuderen. Langzaam kreeg ik veel respect voor hen. Ze zijn mooi, zeer bekwaam en erg slim. En daarom erg moeilijk te vangen. Maar met de kat in huis zagen ze er wat gespannen uit. En dat is het laatste dat we van ze hebben gezien. Na Coco de kat wekenlang binnen te houden om aan haar nieuwe huis te laten wennen, liet ik haar aarzelend buiten. Binnen anderhalf uur had ze al twee ratten gevangen. Nu brengt ze me elke dag muizen. Soms speelt ze urenlang met een halfdode muis. Dan gooit ze een halfdode muis tussen mijn voeten terwijl ik kook. Oh Coco, vind je dat nou stijl? (terwijl ik dit typ, vliegt er een muis door het huis totdat ik er niet meer aan kan zien en de nog (net) levende, arme kleine muis naar de kippen breng voor een snel einde. Just another day at the office ...)

Elke muis die Coco niet snel genoeg doodt naar mijn zin, laat ik aan de kippen over. Die doden en eten gewoon. Alhoewel Coco er niet zo dol op lijkt dat haar prooi door een kip wordt gestolen... Het is 6 weken geleden sinds Coco's aankomst en de populatie ratten en muizen in Boodaville is teruggebracht tot een comfortabel niveau van samenleven.

Toen zag ik een noodoproep van een kennis uit de buurt. De ratten kwamen elke nacht hun huis binnen en hielden haar wakker met hun luidruchtige activiteiten. Ze was terughoudend om een kat te krijgen. Maar men zegt dat ratten de geur van katten niet lekker vinden, dus op een avond kwam ze Cocos e kattenbak ophalen. En inderdaad... Dat is nu twee dagen geleden, en sindsdien heeft ze heel goed geslapen!