Een ziek kipje
Door: Eline
Blijf op de hoogte en volg Eline Jessica
29 Oktober 2020 | Spanje, Caseres
Ik gebruik een standaard ontwormmiddel graag als laatste redmiddel dus ging ik op onderzoek uit. Welke kruiden helpen tegen wormen? Ik weet dat weegbree en chicorei goed werken bij geiten dus dat is alvast een start. Tot mijn geluk vond ik een commercieel ontwormmiddel voor kippen op basis van kruiden – met ingredientenlijst. Tot mijn grote geluk groeien de meeste kruiden van die lijst gewoon in Boodaville!
Dus begon ik te verzamelen. Pepermunt, venkelzaden en knoflook als aanvulling voor de weegbree en chicorei. Toevallig had ik kaneelstokjes cadeau gekregen en ik mengde wat haver om het aantrekkelijker te maken voor de kippen. Ik liet alles grof gesneden zodat de kippen zelf konden kiezen wat ze wilde eten.
Ik ben ervan overtuigd dat zowel dieren als mensen slim zijn, we weten wat goed voor ons is en in welke hoeveelheden.
Als we ernaar luisteren althans.
Als we de kans krijgen om ernaar te luisteren.
De eerste dag dat ik de kippen het mengsel gaf vochten ze er bijna om. De tweede dag aten ze bijna alles op en de derde dag, tja, de helft ofzo. De vierde dag hopte het zieke kipje het hok uit met de anderen. Haar poep ziet er weer uit als gezonde kippenpoep. Ze is blij. En ik ben blij. En trots.
29 Oktober 2020 - 21:50
Alet :
Mooi Eline -
30 Oktober 2020 - 09:23
Pa:
Inderdaad je mag trots zijn op je aanpak. Je moet soms flink zoeken maar dan levert internet ook antwoorden op.