Vrij zijn en vrij voelen
Door: Eline
Blijf op de hoogte en volg Eline Jessica
02 Oktober 2020 | Spanje, Caseres
Hij omschrijft dat we ons vaak onvrij voelen terwijl we wel degelijk een keuze hebben. Er is altijd een prijs te 'betalen', soms hoog, soms lager. Maar er is altijd een keuze. Een scherp stukje out of the box denken. Maar stel het je eens voor.
Wat maakt dat je je onvrij voelt? Je werk, je relatie? Laat me mezelf als voorbeeld nemen. Ik heb een grote projectaanvraag gedaan. Daar heb ik de verantwoordelijkheid over, daar zit ik nu aan vast. Stel dat ik het over een paar maanden helemaal niet meer zie zitten. Mijn eerste gedacht is, ik kan niet stoppen, want het is mijn project. Het staat op mijn naam. Ik moet het afmaken.
Daar nodigt Harry Browne me uit om om te denken. Wat als ik wel stop? Dan is de EU vast boos, zijn Anna en Pere niet blij (of juist wel opgelucht, wie weet...) Dan verslechter ik Boodavilles positie voor een latere aanvraag. En vast nog veel meer. Dat is een hoge prijs om te betalen. Maar het is wel een optie. Het transformeert mijn gedachten van “ik wil dit project helemaal niet meer, het is te zwaar, te moeilijk maar ik zit eraan vast” naar “het is heel moeilijk, maar ik he mijn mogelijkheden in vrijheid afgewogen. Ik kies ervoor om hiermee door te gaan.”
Probeer het eens. Meestal verander ik de situatie niet, maar het maakt mijn leven vrijer. En als het je bevalt, lees het boek. Boordevol met inzichten.
Of zoals Pere zei over stoppen met fulltime werken, 20 jaar geleden; “ik heb mijn leven afgekocht. Het was het 2000 euro per maand waard. Voor mij is mijn leven veel meer waard, daar heb ik een simpele levensstijl graag voor over.”