Bezoek, paardrijden, zingen...
Door: Eline
Blijf op de hoogte en volg Eline Jessica
04 Augustus 2010 | IJsland, Blönduós
En ik heb nog een nieuwtje! Het word weer donker 's nachts! Het is nu bijna 11 uur 's avonds en belachelijk mistig (dat is het al de hele dag...) en het is duidelijk aan het schemeren. Echt donker heb ik nog niet gezien maar daar blijf ik misschien ook niet lang genoeg voor op.
Verder besteed ik elke dag wel een paar uurtjes te paard. We nemen vaak heel de kudde mee. Overal gaan we heen: door de rivier, over de weg, dwars door het land (jeetje dat ging écht hard!!) en over de bruggen. Elk half uur is wel een plek om te stoppen en dan laten we ons rijpaard bij de kudde en pakken we een ander paard. Zo gaat dat hier. Één zadel, één hoofdstel. Lekker makkelijk. Met zo'n tocht leggen we makkelijk 20 km af.
In het guesthouse is het wisselend druk. Soms zijn er hele rustige avonden. Weinig kamers bezet, weinig mensen die willen eten. Soms is het ook weleens het tegenovergestelde... en dan hebben we echt onze handen vol. Afgelopen week was zo'n dag dat het verdacht rustig was. Die avond ben ik naar de buren gegaan, waar een feestje was. Onder gitaarbegeleiding van Dominik en Haukur hebben we de meest uiteenlopende liedjes gezongen. Echt geweldig gezellig!
04 Augustus 2010 - 06:28
Oom Ed:
Dat was denk ik de Jan van het mist achterlicht.
Het heeft wel een tijdje geduurd,maar ik ben weer gewend aan het licht/donker en tijdverschil.
Groetjes Oom Ed -
04 Augustus 2010 - 07:36
Alet:
Klinkt goed Eline!
Maar... wat voor liedjes hebben jullie dan gezongen? Vast niet in het IJslands?! Of gaat alles vanzelf IJslands klinken als je een borrel extra neemt?!
Liefs Alet -
07 Augustus 2010 - 18:28
Ashley:
een zadel en een hoofdstel en dan heel veel verschillende paarden? lijkt me erg raar om te doen.. Maar zijn die paarden wel gewend om iemand op hun rug te dragen.. Ik kan me er iig nog weinig van voorstellen. Heel veel plezier nog! Wanneer kwam je nou precies terug?
XxX -
08 Augustus 2010 - 13:12
Tante Loes:
Hoi Eline,
Ineens vliegt de tijd zeg, nog 19 dagen IJsland en dan ben je alweer terug. Hier is de vakantie volop aan de gang. Direct aan de kust is nauwelijks een kamer/kampeerplaats/bungalow meer te krijgen.
Wij zijn weer druk aan het bouwen! Ik ben allang de tel kwijt van het aantal planken dat ik de afgelopen weken geverfd heb. Mijn spijkerbroek en t-shirt (en wat dacht je van mijn nagels) zijn er de stille getuigen van. Niets voor oom Lennart: die knoeit nooit. Maar goed: hakuna matata!
Die toeristen bezorgen mij wel vakantiekriebels hoor. Met andere woorden: we hebben geboekt! Wij hadden na onze gouden vriendinnenreis door Cuba de smaak te pakken en voegen nu de daad bij het woord: een rondreis door Vietnam! Voor 'de groep' was het no problem: oom Lennart en Proemel vermaken zich best op 't Hof en weten dat ze goed verzorgd achterblijven.
Geniet de laatste weken nog van de rust (nou ja) en ruimte op IJsland!
Hartelijke groetjes uit zonnig Zeeland van ons drieën
08 Augustus 2010 - 18:18
Saskia :
Dag Eline,
Van je excercities op de hoogte gehouden en inmiddels ingelezen. Leuk zo je ervaringen mee te maken. Enne, de Belgische vlag mag ook hoor, je komt maar een keertje hier kijken en rondneuzen!
Saskia