Veilig in het noorden
Door: Eline
Blijf op de hoogte en volg Eline Jessica
15 April 2010 | IJsland, Blönduós
In het zuiden is enkele millimeters as neergedaald. Zijn ze mooi klaar mee... gelukkig hier dus niet.
15 April 2010 - 21:04
Linde:
Volgens mij is het hele luchtruim boven noord Europa afgesloten.
Maar is erg fijn om te horen dat jij er geen last van hebt!
Ik vind het nieuws in Nederland weinig eigenlijk, BBC en België zenden veel meer uit.
Je kan in elk geval niet zeggen dat je niks meemaakt daar! -
16 April 2010 - 06:15
Kim:
Hoi Eline,
Das ook wat, dat jij net in IJsland zit terwijl er een vulkaanuitbarsting plaatsvindt. Mijn vader zit dankzij de as vast in Letland. Ik heb net zijn vlucht om kunnen boeken, maar de eerste mogelijkheid is pas maandag. Hij zit dus nog een paar dagen vast daar.
Vorige week heb ik July en Bjarni omgewisseld. Wat een verschil zeg. Aan die rustige July was ik toch alweer 12 jaar gewend en nu heb ik ineens een jonge ruin, die alles spannend vindt. Maar het is erg leuk om weer zo'n band op te bouwen. Ik houd je op de hoogte van de vorderingen!
Kim -
16 April 2010 - 08:02
Tante Loes:
Hoi Eline,
Het is inderdaad heel bijzonder. De zonsondergang gisteravond was anders dan anders en ook de zonsopkomst vanochtend had heel vreemde kleuren. Dat was niet alleen ons opgevallen. Nu is het weer stralend weer. De natuur ontwaakt, het waterhoentje zwemt in de vijver en slaapt onder mijn kantoorraam, allerlei vogels bouwen netjes in de bomen en in de kastjes die wij hebben opgehangen. Ons eendenkoppeltje woont weer in de drinkput, de drie dikke oude fazanten genieten met hun acht dames in de achtertuin en wandelen nog net niet de keuken binnen. Het konijntje kwam net controleren of ik wel aan het werk ben, de hazen rennen als jonge honden door de landerijen voor ons en de paardjes en de koeien zijn ook weer helemaal blij dat ze de wei in mogen. En Proemel... die ligt heerlijk in haar mandje, veel te koud om naar buiten te gaan! Dat vind ik ook hoor. Trouwens, waarom zou je de natuur ingaan als die vanuit alle windrichtingen naar jou toekomt...?!
Ik hoop dat het zo rustig bij jou in het noorden zal blijven en dat je ongestoord kunt genieten van jouw paarden en schapen.
tante Loes (en oom Lennart natuurlijk) -
16 April 2010 - 10:01
Pa:
Blijkbaar wordt jou achterban een beetje zenuwachtig. Zolang wij niet kunnen vliegen in West Europa heb jij nergens last van. Vandaag nog IJslandse paarden op het nieuw gezien met hun hele vacht vol stof. Oogt zielig maar ik weet niet of zij er last van hebben.
Groetjes Guus -
21 April 2010 - 08:33
Danielle:
Hey Lien,
Ik heb nog niks gemerkt van aswolken ofzo :D maar fijn dat jij er inderdaad niet in zit.
xx Daantje