Schaapjes, paardjes en jehovagetuige
Door: Eline
Blijf op de hoogte en volg Eline Jessica
12 April 2010 | IJsland, Blönduós
Verder staan hier zo'n 600 drachtige schapen. De stal is echt superpraktisch ingericht en dat werk echt heel fijn. Hier heeft men duidelijk geleerd van ervaringen. Ik snap alleen niet waar ze die schapen willen laten aflammen. Ja in de paardenstal (hesthus) is nog wel wat ruimte maar ehm... dat is aan de andere kant van de heuvel en zeker 15 minuten lopen. Ik geloof dat ik daar vanzelf wel achterkom.
De paarden staan verspreid, netjes gezegd. Geen idee waar allemaal, ook geen idee welk land allemaal eigendom is. Ik denk dat ik daar nog wel achter kom. De paarden op stal heb ik wel mee te maken. Een wederom praktisch ingerichte stal met een houderijsysteem wat helemaal nieuw is voor mij maar wat echt supergoed werkt. Een gedeelte van elke stal is een roostervloer waar je de mest naartoe schuift en vervolgens tussen de roosters doorpropt. Als ie leegmoet gewoon de waterslang erop, even blazen en slurp, weg alle poep. Ik ben alleen wel constant bang dat mijn handschoentjes/touw/halster tussen de roosters doorvalt. Want dan is het weg.
Ik heb al wat paarden gereden, stuk voor stuk hele leuke dieren met leuke gangen! En zeker niet onderdeeld met temperament! Het rijden doen we nu alleen over de weg (tot aan de 2e/3e boerderij en terug, in snel tempo tolt ongeveer een half uur ofzo). Van de zomer als de rivier lager komt te staan kunnen we die oversteken en je schijnt aan de overkant mooi te kunnen rijden. Ik laat me verrassen!
Vanochtend liggen luisteren naar de stilte. Gewoon niks, helemaal niks op het geluid van water wat de berg af komt storten na. Geweldig gewoon. Op dit moment is het niet stil. Ondanks dat het tropisch warm is (5-10 graden boven nul) maakt de wind veel lawaai rond het guesthouse, waar ik nu zit.
Zometeen paarden en schapen voeren en dan is er weer een dag voorbij!
12 April 2010 - 16:07
Linde:
Ze hebben jou dus niet overtuigd van hun geloof?
Dat zijn wel heel veel schapen zeg!
Ben heel benieuwd hoe de stallen eruit zien, maar we krijgen vast nog wel foto's te zien.
Lekker dat het wat warmer is.
Xxx linde -
12 April 2010 - 16:36
Annette:
Leuk dat je op deze manier verschillende houderijsystemen leert kennen, ben ook wel benieuwd naar foto's.
Wanneer gaan de schapen daar aflammeren?
Lekker zeg, die stilte. Zal ook wel lekker paardrijden zijn, gewoon lang rijden en niemand tegenkomen. -
12 April 2010 - 16:51
Antoinette:
Waren hun niet de herder van de schaapjes....? -
13 April 2010 - 07:54
Nina:
klinkt weer goed. Ben ook wel benieuwd naar die houderijsystemen. Denk dat ze door hun ervaring dan ook wel een praktisch aflammer systeem hebben.
Het lijkt me ook prachtig om daar in the middle of nowhere te rijden
geniet er maar van -
13 April 2010 - 12:04
Mirije En Bas:
Hee, volgens mij heb je het daar echt naar je zin! En dat moet je zo houden ook!
De foto's van de andere berichtjes waren echt mooi! Echt mooi landschap maar voor mij toch echt te koud :P
hahhah!
Veel plezier nog in IJsland